Je Tailride-account verwijderen
Laatst bijgewerkt: 25 september 2026
Op deze pagina lees je hoe je je account en de bijbehorende gegevens verwijdert bij Tailride: de Android- en iOS-app, de webapp op tailride.so, de browserextensie en de desktopapp, allemaal uitgegeven door Tailride S.à r.l. (Luxemburg). Ze gebruiken allemaal hetzelfde account, dus als je het op één plek verwijdert, is het overal verwijderd.
Alleen de eigenaar van een Tailride-organisatie (degene die haar heeft aangemaakt) kan haar verwijderen. Daarmee worden de organisatie en haar gegevens voor alle leden verwijderd. Ben je uitgenodigd als teamlid of boekhouder? Vraag de eigenaar om je te verwijderen, of mail ons om je eigen login te laten verwijderen.
Verwijderen kan niet ongedaan worden gemaakt. Heb je je documenten nodig, exporteer ze dan eerst via de webapp.
Optie 1: in de mobiele Tailride-app
- Open de Tailride-app en log in met het account dat je wilt verwijderen.
- Tik op het tabblad Meer.
- Tik op Account verwijderen.
- Typ het e-mailadres van je account ter bevestiging, tik op Mijn account verwijderen en daarna op Definitief verwijderen.
Het verwijderen start direct en je wordt uitgelogd. De optie is alleen zichtbaar voor de eigenaar van de organisatie.
Optie 2: op het web
- Log in op tailride.so met het account dat je wilt verwijderen.
- Open Instellingen en blijf in het onderdeel Algemeen.
- Scroll naar Account verwijderen en klik op de knop Account verwijderen.
- Vul het e-mailadres van je account in en klik op Definitief verwijderen.
Optie 3: verwijdering per e-mail aanvragen
Kun je niet inloggen of heb je de app niet meer? Mail dan vanaf het e-mailadres van je Tailride-account naar mike@tailride.so en vraag ons het account te verwijderen. We kunnen je vragen te bevestigen dat het account van jou is; daarna verwijderen we het en bevestigen we dit binnen 30 dagen per e-mail.
Verwijderverzoek mailenWat er wordt verwijderd
Als je account wordt verwijderd, verwijderen wij:
- Je accountprofiel: naam, e-mailadres en inloggegevens, inclusief de koppelingen voor inloggen met Google, Microsoft en Apple en elk ingelogd apparaat (mobiele app, desktopapp en browserextensie).
- Alle facturen, bonnen, bankafschriften en andere documenten, inclusief de opgeslagen bestanden en de gegevens die eruit zijn gehaald.
- Gekoppelde mailboxen, gevolgde mappen, je Peppol-registratie voor e-facturatie en integraties. We trekken ook onze toegangstokens bij Google, Microsoft, Apple en Xero in.
- Leveranciers, boekings- en trackingregels, je gesynchroniseerde rekeningschema, webhooks, exportbestanden, scangeschiedenis, activiteitenlogs, instellingen en gedeelde documentlinks.
- De toegang van je teamleden en boekhouders tot de organisatie.
- Je abonnement, dat direct wordt opgezegd zodat er niets meer wordt afgeschreven.
Wat er wordt bewaard, en hoe lang
- Verwijderde gegevens worden binnen 90 dagen na je verzoek uit onze productiesystemen gehaald; het meeste direct.
- Versleutelde back-ups worden in hun eigen cyclus overschreven, momenteel binnen 12 maanden. Ze zijn afgeschermd en worden alleen gebruikt voor noodherstel. Als we ooit een back-up terugzetten, verwijderen we je gegevens opnieuw.
- Factuurgegevens (de facturen die wij jou hebben gestuurd en betaalgegevens bij onze betaaldienst Stripe) bewaren we zolang de boekhoud- en belastingwetgeving dat vereist, tot 10 jaar volgens Luxemburgs recht. Beperkte gegevens die nodig zijn voor fraudepreventie of juridische geschillen bewaren we alleen zolang dat doel het vereist.
- Documenten die je al hebt geëxporteerd of gesynchroniseerd naar andere diensten, zoals je boekhoudsoftware, Google Drive, OneDrive of e-mail, worden niet door Tailride verwijderd. Verwijder ze indien nodig in die diensten.
Een deel van je gegevens verwijderen zonder je account te verwijderen
Je kunt op elk moment losse documenten verwijderen uit je documentenlijst en mailboxen, mappen en integraties loskoppelen in Instellingen. Wil je dat we andere specifieke gegevens verwijderen, mail dan naar mike@tailride.so.
Meer over hoe we met persoonsgegevens omgaan, lees je in ons Privacybeleid.